Оптимални географски положај

Захваљујући свом положају на географској граници између Истока и Запада, Србију често називају капијом Европе. Два важна европска коридора, VII - река Дунав и X - међународни аутопут и пруга, секу се на територији Србије, пружајући одличне везе са западном Европом и Блиским Истоком. Србија је, дакле, савршено место за локацију пословања компаније ако жели да темељно и најефикасније служи својим клијентима у Европској унији, југоисточној Европи и Блиском Истоку. Србија се граничи са Европском унијом а ипак пружа могуц́ност уживања свих предности рада ван Европске уније, а у исто време је у стању да пружи услуге и врши транспорт робе у пројектованим и флексибилним временским оквирима.  

 

Друмски саобраћај

WHY_INVEST2b 

Најефикаснији начин доласка у Србију је ваздушним путем, коришењем једног од два међународна аеродрома доступна у Србији - аеродрома у Београду и аеродрома у Нишу. Лакоц́у путовања од Београда до скоро свих дестинација у свету, било директно или са преседањем, обезбеђују скоро све главне међународне авио-компаније. Дневни ред летења до великих транспортних чворишта, као што су Франкфурт, Рим и Москва, обухвата више од четири лета.  

Авио саобраћај

  

Аеродром Никола Тесла је удаљен од центра града свега 18 км и, коришћењем аутопута, није потребно дуже од 20 минута да би се стигло до срца града. Путна мрежа повезује аеродром са великим међународним путевима Е-75 и Е-70, који повезују престоницу са Загребом, Нишом, Новим Садом, Суботицом и другим градовима у Србији и региону.  

Ваздушни саобрац́ај ка Нишу је ређи, али ипак пружа добру међународну везу са градом.