Međunarodni sajmovi u 2024. godini

Razvojna agencija Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizuje nastup domaćih kompanija na vodećim međunarodnim sajmovima, u okviru nacionalnog štanda Srbije.

Kao i prethodnih godina, organizaciju nastupa domaćih kompanija na sajmovima u 2024. godini Razvojna agencija Srbije realizuje kroz Program internacionalizacije privrednih društava i preduzetnika. Cilj Programa jeste podrška internacionalizaciji privrednih društava i preduzetnika, odnosno, uspostavljanje poslovnih kontakata sa privrednim društvima iz inostranstva, kreiranje uslova za ostvarivanje prihoda od prodaje proizvoda i usluga na novim inostranim tržištima, kao i bolje pozicioniranje na postojećim. Pored osvajanja novih tržišta i povećanja prisustva na postojećim, cilj ovog Programa je i brendiranje Srbije kao povoljne investicione i poslovne destinacije, uspostavljanje privrednih veza sa inostranstvom i integracija domaćih privrednih društava u globalne i regionalne lance vrednosti.

Ovim Programom Razvojna agencija Srbije sufinansira nastup domaćih privrednika na međunarodnim sajmovima u inostranstvu u okviru nacionalnog štanda Srbije kroz troškove zakupa izložbenog prostora, troškove vođenja nacionalnog štanda (struja, voda, internet, čišćenje i sl), troškove upisa izlagača u sajamski katalog, troškove obavezne medijske takse ili drugi slični troškovi propisane od strane sajma), kao i organizaciju međunarodnih poslovnih susreta u inostranstvu ukoliko bude bilo potrebe za istim.