VESTI

Srpski vinari na sajmu „ProWein“

Mar 11, 2024

Na međunarodnom sajmu vina i alkoholnih pića ProWein 2024, koji se održava u Dizeldorfu od 10. do 12. marta, nastupa i trinaest domaćih kompanija

 

 

Proizvođači vina i rakije iz Srbije i ove godine nastupaju na Međunarodnom sajamu vina i alkoholnog pića ProWein u Dizeldorfu.

U okviru nacionalnog štanda Srbije predstaviće se Vinarija Doja, Destilerija Blagojević, Vinarija Drašković, Destilerija Šurlan, Atelje vina Šapat, Sena Spirits, Vinarija 100 žena, Stara Sokolova, Vinarija Despotika, Destilerija Despot, Vinarija Aleksandrović, Destilerija Bosiljčić i Emperus destilerija.

Drugog dana sajma, kao ambasador srpskih vina Karolina Gilbi, održaće Masterclass SERBIAN BORN – Authentic wines and grape varieties from Serbia. Vlasnica prestižne titule Master of Wine, publici će predstaviti srpska vina iz različitih vinorodnih regija, pažljivo odabranih da prikažu diverzitet i neotkrivene potencijale srpske vinske scene.

Sajam ProWein, tradicijom dugom tri decenije, jedan je od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi. Predstavlja mesto susreta distributera i predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca. Dizeldorfski sajam vina omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Organizatori sajma i ove godine očekuju oko 50.000 profesionalnih posetilaca iz 141 zemlje, kojima će se predstaviti 6.000 izlagača iz 61 zemlje.

Nastup domaćih kompanija u okviru Nacionalnog štanda zajednički organizuju Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije.

 

  

  

 

 

Katalog kompanija izlagača dostupan je OVDE.