Вести

Srbija na Sajmu prehrambene industrije PRODEXPO 2024

Feb 05, 2024

Na 31. Međunarodnom sajmu prehrambene industrije „Prodexpo 2024“, koji se od 5. do 9. februara održava u Moskvi, učestvuje i 15 srpskih firmi

 

 

„Prodexpo“ je najveća i najznačajnija specijalizovana izložba prehrambene industrije u Rusiji i Istočnoj Evropi, u okviru koje se organizuju susreti proizvođača/izvoznika i distributera i predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca. Sajam godišnje poseti preko 70 hiljada posetilaca, a na ovogodišnjem sajmu u Moskvi predstavlja se  preko 2.150 izlagača iz 40 zemalja.

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije (PKS), i ove godine, su organizovale nastup srpskih privrednika. Na nacionalnom štandu Srbije, površine preko 160 m2, svoju ponudu predstavljaju: ITN GROUP, Mambikom Agrar Ltd, NS BOMI, MASLI, Frucom Food, Stanić Company, Mlekara Šabac, COLD PRESSOK, Damar Confit, Samba coffee, Mlekara Ub, Mitsides Point, BUDIMKA, Strela i Jaffa Crvenka.

Na prethodno održanom, jubilarnom, 30. Međunarodnom sajmu prehrambene industrije domaće kompanije ostvarile su oko 870 kontakata i razgovora, potpisale 16 predugovora, dok su dogovoreni novi izvozni aranžmani vredni više od šest miliona evra.

 

Elektronski katalog kompanija izlagača dostupan je OVDE.