Вести

Domaći organski proizvodi u Nirnbergu

Feb 14, 2024

Osam proizvođača iz Srbije pod sloganom „We speak organic - Organic product from Serbia - Tradition Transformed into Innovation“ predstavljaju bogatu ponudu na sajmu organske proizvodnje BioFach, koji se ove godine održava u periodu od 13. do 16. februara u Nirnbergu, Nemačka

 

Najveći svetski specijalizovani Međunarodni sajam organske hrane, BioFach, okupio je preko 2.500 izlagača, među kojima i osam srpskih kompanija.

Šestu godinu zaredom, nastup domaćih kompanija na ovom prestižnom sajmu, organizovale su Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije (PKS), a u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO) i Nacionalnom asocijacijom za organsku proizvodnju „Serbia organica“.

Tokom četiri dana, svoju ponudu predstavljaju: "Menex" iz Kruševca, "Ecoagri Serbia" iz Bele Crkve, "Frutorga" iz Prokuplja, "Medino" iz Krnjeva, "ITN Group" iz Beograda, "ES Komerc" iz Prijepolja, "DBA Promet" iz Arilja i "MDDP Janic" iz Kruševca.

Posetiocima i potencijalnim poslovnim partnerima, naše kompanije ponudiće širok asortiman proizvoda od svežeg, sušenog i zamrznutog voća i povrća, voćnih pirea, do proizvoda od žitarica, organskih testenina, voćnih namaza i organskog meda.

Srpske kompanije, uz podršku Švajcarskog programa za promociju izvoza (SIPPO), mesecima unazad pripremale su nastup na sajmu, te će na ovoj manifestaciji biti organizovan niz događaja pod nazivom „Partnerstvo za održivost“ sa ciljem povezivanja sa poslovnim partnerima.

Tradicionalno, tokom trajanja sajma zakazane su konferencije, seminari i radionice, koji čine jedinstvenu platformu za razmenu znanja, informacija i profesionalnog umeća među proizvođačima, kupcima, dobavljačima i ostalim zainteresovanim stranama za inovativne proizvode i usluge iz organskog sektora.

 

    

 

Elektronski katalog kompanija izlačaga dostupan je OVDE.