VESTI

"TIRANA INTERNATIONAL FAIR 2019" - Međunarodni sajam privrede

Sep 17, 2019

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije u cilju podrške i promocije izvoza, organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem 26. Međunarodnom sajmu privrede u Tirani, Albanija. Prijava je otvorena od 25. septembra.

Za srpsku privredu Albanija je tržište sa značajnom perspektivom gde naša privreda beleži višegodišnji suficit u razmeni, sa konstantnim rastom robne razmene. Tržište Albanije je nedovoljno pokriveno, odnosno mogućnosti plasmana naših proizvoda su znatno veće i ovo je dobra prilika da naši izvoznici predstave svoje proizvodne programe, izvozne mogućnosti, učvrste postojeće i uspostave nove poslovne veze sa partnerima iz Albanije i izlagačima iz drugih zemalja.

Međunarodni sajam privrede u Tirani je po broju izlagača i posetilaca najznačajnija sajamska manifestacija u Albaniji koja će okupiti izlagače iz više od 20 zemalja. Budući da je ovaj sajam po profilu opšti, predstaviće se proizvodi iz metalske i građevinske industrije, poljoprivredne i prehrambene industrije, najnovija dostignuća iz automobilske industrije, oblasti visokih tehnologija, kao i u sektoru usluga od bankarstva do turizma.  Prošle godine sajam je posetilo preko 20.000 posetilaca.

Na ovogodišnjem 26. Međunarodnom sajmu privrede u Tirani, Srbija će se predstaviti sa svojim proizvodima i izlagačima, na nacionalnom štandu površine 200 m².