Вести

"TIRANA INTERNATIONAL FAIR 2019" - Међународни сајам привреде

Sep 17, 2019

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије у циљу подршке и промоције извоза, организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на предстојећем 26. Међународном сајму привреде у Тирани, Албанија. Пријава је отворена до 25. септембра.

За српску привреду Албанија је тржиште са значајном перспективом где наша привреда бележи вишегодишњи суфицит у размени, са константним растом робне размене. Тржиште Албаније је недовољно покривено, односно могућности пласмана наших производа су знатно веће и ово је добра прилика да наши извозници представе своје прoизводне програме, извозне могућности, учврсте постојеће и успоставе нове пословне везе са партнерима из Албаније и излагачима из других земаља.

Међународни сајам привреде у Тирани је по броју излагача и посетилаца најзначајнија сајамска манифестација у Албанији која ће окупити излагаче из више од 20 земаља. Будући да је овај сајам по профилу општи, представиће се производи из металске и грађевинске индустрије, пољопривредне и прехрамбене индустрије, најновија достигнућа из аутомобилске индустрије, области високих технологија, као и у сектору услуга од банкарства до туризма. Прошле године сајам је посетило преко 20.000 посетилаца.

На овогодишњем 26. Међународном сајму привреде у Тирани, Србија ће се представити са својим производима и излагачима, на националном штанду површине 200 m².