VESTI

РАС РАСПИСАО ПРОГРАМ ПОДРШКЕ ПЕДУЗЕТНИЦИМА УКУПНЕ ВРЕДНОСТИ 140 МИЛИОНА ДИНАРА

Apr 27, 2018

БЕОГРАД, 27. априла, 2018. године Развојна агенција Србије (РАС) расписала је Програм подршке конкурентности, продуктивности и интернационализацији, укупне вредности 140 милиона динара, који ће бити на располагању микро, малим и средњим предузећима и предузетницима до утрошка средстава.

Предузетници могу да рачунају на 50 одсто суфинансирања пројекта, односно максимално до два милиона динара подршке.

Идеја програма је развој привредних субјеката и повећање њихове конкурентности у циљу повећања извоза и оснаживања сектора микро, малих, средњих предузећа и предузетника.

Програм је намењен предузетницима који се баве производњом или прерадом, а суфинансираће се пројекти који се односе на: уређење пословања у складу са захтевима међународних стандарда; усаглашавање производа са захтевима техничких прописа; развој технолошких процеса, производа или услуга; индивидуални наступ на међународном сајму у иностранству.

Пријаве на пројекат се подносе лично или препорученом поштом у Акредитованим регионалним развојним агенцијама (АРРА) са назнаком: „Пријава на Јавни позив за учешће по Програму подршке конкурентности, продуктивности и интернационализацији ММСПП У 2018. години“.  Списак АРРА са контактима можете погледати овде.

Потребна документација за пријаву налази се на сајту РАС: www.ras.gov.rs, а за све додатне информације заинтересовани се могу јавити на: konkurentnost2018@ras.gov.rs