VESTI

PRODEXPO 2024

Sep 21, 2023

Međunarodni sajam prehrambene industrije "PRODEXPO" 2024 će se održati u Moskvi, od 05. do 09. februara 2024. godine, a prijave za zainteresovane kompanije otvorene su do petka 13. oktobra

 

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije organizuju nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem 31. Međunarodnom sajmu prehrambene industrije „PRODEXPO“2024.

PRODEXPO je najveća i najznačajnija specijalizovana izložba prehrambene industrije u Rusiji i Istočnoj Evropi, u okviru koje se organizuju susreti proizvođača/izvoznika i distributera i predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca. Sajam godišnje poseti oko 70 hiljada posetilaca iz oko 106 zemalja koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od dve hiljade izlagača iz 35 zemalja.

Pravo na učešće na ovom sajmu u okviru nacionalnog štanda imaju privredna društva i preduzetnici registrovani u Republici Srbiji koji se bave proizvodnjom prehrambenih proizvoda.

Na prethodno održanom, jubilarnom, 30. Međunarodnom sajmu prehrambene industrije Prodexpo, 17 preduzeća domaćeg prehrambenog sektora je nastupilo u okviru nacionalnog paviljona Srbije. Predstavljeni su programi smrznutog i sušenog voća, povrća i pečuraka, ajvara, džemova i voćnih namaza, prirodnih i sveže ceđenih sokova, do konditorskih, mlečnih i mesnih proizvoda, vina i alkoholnih pića. Ostvareno je oko 870 kontakata i razgovora, potpisano 16 predugovora, a dogovoreni su novi izvozni aranžmani vredni više od šest miliona evra.

Tekst Javnog poziva, kao i prateća dokumentacija dostupni su na stranici RAS.