VESTI

Poziv za učešće na Ekonomskom forumu o regionalnoj saradnji i B2B sastancima u Skoplju

Jul 16, 2021

 

U okviru inicijative četiri slobode („Mini Šengen“), koja podrazumeva dublju ekonomsku integraciju regiona, za sada tri države, Srbije, Albanije i Severne Makedonije, u Skoplju će 29. jula u 9:30 časova biti održan Ekonomski forum o regionalnoj saradnji. Kao deo aktivnosti događaja planirani su i poslovni susreti privrednika iz regiona nakon oficijelnog Foruma.

Pozivamo predstavnike domaćih kompanija da se prijave za učešće na poslovnim susretima putem platforme na linku: https://skopje-economic-forum-2021.b2match.io .

Na osnovu pristiglih prijava za učešće na B2B segmentu, obezbediće se prevoz za delegaciju privrednika iz Srbije, ali je potrebno potvrditi prijavu za organizovan prevoz kompanije najkasnije do utorka, 20.7.2021. godine, dostavljanjem podataka o osobi koja putuje na elektronsku adresu region@pks.rs .

Inicijativa „Mini Šengen“ vodi ka uspostavljanju zajedničkog regionalnog tržišta, koje kao prelazni oblik, treba da približi region Evropskoj uniji i ubrza put ka punopravnom članstvu. Zajedničko tržište Zapadnog Balkana zasniva se na principima slobodnog protoka ljudi, roba, usluga i kapitala, upravo kao i jedinstveno tržište EU. Pristupanje inicijativi otvoreno je i za ostale privrede Zapadnog Balkana.

Na Ekonomskom forumu će učestvovati predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Republike Albanije, Edi Rama i predsednik Vlade Republike Severne Makedonije, Zoran Zaev, koji će predstaviti političku i ekonomsku viziju integrisanog regiona.

Za sve dodatne informacije o događaju možete se obratiti Centru za regionalnu saradnju PKS, na brojeve telefona: 066/875-1253, 066/875-1161 ili 066/875-1248.

 

Foto: Shutterstock