Вести

Позив за учешће на Eкономском форуму о регионалној сарадњи и Б2Б састанцима у Скопљу

Jul 16, 2021

 

У оквиру иницијативе четири слободе („Мини Шенген“), која подразумева дубљу економску интеграцију региона, за сада три државе, Србије, Албаније и Северне Македоније, у Скопљу ће 29. јула у 9:30 часова бити одржан Економски форум о регионалној сарадњи. Као део активности догађаја планирани су и пословни сусрети привредника из региона након официјелног Форума.

 

Позивамо представнике домаћих компанија да се пријаве за учешће на пословним сусретима путем платформе на линку: https://skopje-economic-forum-2021.b2match.io.

На основу пристиглих пријава за учешће на Б2Б сегменту, обезбедиће се превоз за делегацију привредника из Србије, али је потребно потврдити пријаву за организован превоз компаније најкасније до уторка, 20.7.2021. године, достављањем података о особи која путује на електронску адресу region@pks.rs.

Иницијатива „Мини Шенген“ води ка успостављању заједничког регионалног тржишта, које као прелазни облик, треба да приближи регион Европској унији и убрза пут ка пуноправном чланству. Заједничко тржиште Западног Балкана заснива се на принципима слободног протока људи, роба, услуга и капитала, управо као и јединствено тржиште ЕУ. Приступање иницијативи отворено је и за остале привреде Западног Балкана.

На Економском форуму ће учествовати председник Републике Србије, Александар Вучић, председник Владе Републике Албаније, Еди Рама и председник Владе Републике Северне Македоније, Зоран Заев, који ће представити политичку и економску визију интегрисаног региона.

За све додатне информације о догађају можете се обратити Центру за регионалну сарадњу ПКС, на бројеве телефона: 066/875-1253, 066/875-1161 или 066/875-1248.

 

Фото: Shutterstock