VESTI

Otvoren poziv - Gulfood Dubai

Sep 14, 2023

Javni poziv za učešće na vodećem međunarodnom sajmu prehrambene industrije Gulfood otvoren je do ponedeljka, 25. septembra 2023. godine

 

 

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije (PKS) pozivaju zainteresovane kompanije da se prijave i predstave svoju ponudu na predstojećem sajmu prehrambene industrije Gulfood Dubai, koji će se održati u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati, u periodu od 19. do 23. februara 2024. godine.

Sajam u Dubajiu, za proizvođače hrane iz Srbije, predstavlja idealnu priliku za sklapanje novih poslovnih aranžmana sa UAE, Saudijskom Arabijom, Jordanom, Katarom, zemljama Afrike, SAD, Kanadom i drugim udaljenim tržištima.

Gulfood je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u UAE i regionu Golfa, a u okviru koje se organizuju susreti proizvođača i distributera, kao i predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca.

Pravo na učešće na ovom sajmu u okviru nacionalnog štanda imaju privredna društva i preduzetnici registrovani u Republici Srbiji koji se bave proizvodnjom prehrambenih proizvoda.

Od ove godine sajam ne dozvoljava proizvođačima konditorskih proizvoda (slatkiši, bomboni, karamele, žvake, žele, mančmelou, nugat, praline, kakao, čokolada i čokoladni proizvodi) da izlažu svoje proizvode.

Prošlogodišnja manifestacija okupila je preko 5.000 izlagača iz 128 zemalja, od čega 20.000 svetskih brendova i privukli pažnju više od 100 hiljada posetilaca, kupaca, uvoznika, ditributera i maloprodajnih lanaca koji su imali priliku da se upoznaju sa vodećim dobavljačima hrane i pića u svetu.

Kompanije iz Srbije koje su izvoznu ponudu predstavile na prošlogodišnjem sajmu prehrambene industrije "Gulfood" u Dubaiju imale su skoro 2.000 sastanaka sa potencijalnim kupcima, a prema prvim analizama, ugovorile nove poslove vredne čak 10 miliona evra.

Tekst Javnog poziva, kao i prateća dokumentacija dostupni su na stranici RAS.