VESTI

OTVOREN JAVNI POZIV ZA SPROVOĐENJE STANDARDIZOVANE USLUGE MENTORINGA

Jul 07, 2022

Otvoren je javni poziv za sprovođenje standardizovane usluge mentoringa u okviru Programa Ministarstva privrede - Standardizovani set usluga (SSU) za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u 2022. godini, koji se realizuje preko akreditovanih regionalnih razvojnih agencija (ARRA). Prijave su otvorene do 12. avgusta ove godine.

cover mentoring.jpg

 

Usluga mentoring je namenjena mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima i zadrugama i ima za cilj pružanje podrške nesmetanom razvoju i smanjenju broja neuspešnih privrednih subjekata i zadruga, kroz pružanje sveobuhvatne i blagovremene podrške korisnicima.

Proces mentoringa odvija se po metodologiji RAS, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA). Metodologija određuje korake u procesu u okviru kojeg mentor zajedno sa vlasnikom ili zastupnikom kompanije direktno radi na proučavanju aktuelnog poslovanja, razlozima trenutnih problema ili smetnji za dalji razvoj, analiziraju se najvažniji potencijali za rast, te na osnovu konstatovanog stanja mentor i korisnik mentoring usluge pripremaju plan razvoja.   

Za sprovođenje programa predviđeno je ukupno šest miliona dinara, a predviđen broj sati rada sa mentorom po korisniku je od 25 do 50.

Prijave su otvorene do 12. avgusta 2022. godine.

Sve detalje o javnom pozivu, uslovima i načinu prijavljivanja pronađite OVDE.