Вести

ОТВОРЕН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ СТАНДАРДИЗОВАНЕ УСЛУГЕ МЕНТОРИНГА

Jul 07, 2022

Отворен је јавни позив за спровођење стандардизоване услуге менторинга у оквиру Програма Министарства привреде - Стандардизовани сет услуга (ССУ) за микро, мала и средња предузећа и предузетнике у 2022. години, који се реализује преко акредитованих регионалних развојних агенција (АРРА). Пријаве су отворене до 12. августа ове године.

 

Услуга менторинг је намењена микро, малим и средњим привредним друштвима и предузетницима и задругама и има за циљ пружање подршке несметаном развоју и смањењу броја неуспешних привредних субјеката и задруга, кроз пружање свеобухватне и благовремене подршке корисницима.

Процес менторинга одвија се по методологији РАС, развијеној у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (ЈИЦА). Методологија одређује кораке у процесу у оквиру којег ментор заједно са власником или заступником компаније директно ради на проучавању актуелног пословања, разлозима тренутних проблема или сметњи за даљи развој, анализирају се најважнији потенцијали за раст, те на основу констатованог стања ментор и корисник менторинг услуге припремају план развоја.  

За спровођење програма предвиђено је укупно шест милиона динара, а предвиђен број сати рада са ментором по кориснику је од 25 до 50.

Пријаве су отворене до 12. августа 2022. године.

Све детаље о јавном позиву, условима и начину пријављивања пронађите ОВДЕ