VESTI

Domaće kompanije na 5. Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu u Šangaju

Nov 05, 2022

Petu godinu zaredom, 17 domaćih kompanija predstavlja svoje proizvode na Nacionalnom štandu Srbije na Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu "China International Import Expo" u Šangaju

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije organizovali su nastup domaćih privrednika na 5. Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu u Šangaju, najvećem saobraćajnom, trgovinskom i industrijskom centru Kine.

Ove godine svoje izvozne potencijale na našem nacionalnom štandu površine 200 kvadratnih metara, u hali za prehrambenu industriju, prezentovaće: Aronija vita, BT Winery, Damar Confit, Fruškogorski vinogradi, ITN, Jaffa, JS&O, Mlekara Ub, Klanica i prerada mesa „Nedeljković“, Rubin, Sanum per Fructus, Simex, Strauss Coffe, Swisslion Takovo, Vinarija Aleksandrović, Vinarija Aleksić, kao i Vinarija Čoka.

Usled postojećih epidemioloških mera, kompanije ne prisustvovuju sajmu, već njihovi predstavnici i distributeri prezentuju proizvode na nacionalnom štandu i zastupaju kompanije.

  

Kineski međunarodni sajam uvoza ( China International Import Expo) organizuju Vlada NR Kine i Kineski međunarodni uvozno-izvozni biro (China International Import Expo Bureau), a manifestacija ima za cilj da podstakne uvoz strane robe i usluga u Kinu, a u skladu sa nastojanjem Kine da promoviše globalizaciju i otvorenost tržišta. Ove godine, na sajmu učestvuju predstavnici više od 100 zemalja i regiona, kao i 150.000 profesionalnih kupaca iz Kine i drugih država.