Вести

Домаће компаније на 5. Кинеском међународном увозном сајму у Шангају

Nov 05, 2022

Пету годину заредом, 17 домаћих компанија представља своје производе на Националном штанду Србије на Кинеском међународном увозном сајму " China International Import Expo" у Шангају

Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије организовали су наступ домаћих привредника на 5. Кинеском међународном увозном сајму у Шангају, највећем саобраћајном, трговинском и индустријском центру Кине.

Ове године своје извозне потенцијале на нашем националном штанду површине 200 квадратних метара, у хали за прехрамбену индустрију, презентоваће: Aronija vita, BT Winery, Damar Confit, Фрушкогорски виногради, ITN, Jaffa, JS&О, Млекара Уб, Кланица и прерада меса „Недељковић“, Рубин, Sanum per Fructus, Simex, Strauss Coffe, Swisslion Takovo, Винарија Александровић, Винарија Алексић, као и Винарија Чока.

Услед постојећих епидемиолошких мера, компаније не присуствовују сајму, већ њихови представници и дистрибутери презентују производе на националном штанду и заступају компаније.

  

Кинески међународни сајам увоза ( China International Import Expo) организују Влада НР Кине и Кинески међународни увозно-извозни биро (China International Import Expo Bureau), а манифестација има за циљ да подстакне увоз стране робе и услуга у Кину, а у складу са настојањем Кине да промовише глобализацију и отвореност тржишта. Ове године, на сајму учествују представници више од 100 земаља и региона, као и 150.000 професионалних купаца из Кине и других држава.