VESTI

Domaća hrana i piće na Nacionalnom štandu u Moskvi

Feb 06, 2023

Vodeći internacionalni sajam prehrambene industrije „Prodexpo 2023“ održava se od 6. do 10. februara u Moskvi. Na Nacionalnom štandu, proizvode iz Srbije predstavlja 18 domaćih kompanija

„Prodexpo 2023“ najveća je i najznačajnija specijalizovana izložba prehrambene industrije u Rusiji i Istočnoj Evropi, u okviru koje se organizuju susreti proizvođača, izvoznika, distributera i predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca. Ove godine očekuje se prisustvo 2.027 izlagača, dok je očekivani broj posetilaca 70.000 iz 150 država.

U okviru nacionalnog štanda svoje proizvode predstaviće: STRELA, MLEKARA ŠABAC, MAMBIKOM AGRAR, COLD PRESSOK, JAFFA CRVENKA, ITN GROUP, BUDIMKA, MLEKARA UB, UMPROM, MASLI, DEUS CRISPBREAD, CANDY RUSH, IMPERIAL GROUP, NEOPLANTA, POBEDA, RUBIN, MEDELA VRBAS i VITAL. Učešće na međunarodnom sajmu omogućiće domaćim izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Nastup srpskih privrednika na Nacionalnom štandu zajednički organizuju Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS).

Digitalni katalog kompanija izlagača dostupan je OVDE.