VESTI

Dodeljeni ugovori za 116 početnika u poslovanju

Nov 17, 2016

Razvojna agencija Srbije (RAS) danas je svečano uručila ugovore za 116 korisnika Projekta podrške početnicima za započinjanje posla - START UP, u ukupnoj vrednosti od 80 miliona dinara. Ovo je jedan od šest projekata koje RAS sprovodi u Godini preduzetništva.

Kroz ovaj projekat, RAS podržava razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, koja su ključna karika u razvoju ekonomije budućnosti i motor ekonomskog rasta. Projektom je obuhvaćen niz finansijskih i nefinansijskih elemenata podrške - edukacija o pokretanju i vođenju posla, obuke za započinjanje biznisa i izradu biznis plana, bespovratna pomoć za finansiranje najboljih poslovnih ideja i mentoring za privredne subjekte u ranoj fazi razvoja. 

Program je realizovan kroz dve faze. U prvoj fazi 156 učesnika Programa  je prošlo besplatne obuke u vezi sa pokretanjem sopstvenog biznisa, izrade biznis plana, kao i uspešnog vođenja poslovanja. U drugoj fazi programa učesnici su, primenjujući znanja sa prethodnih obuka, konkurisali za finansijsku podršku sa sopstvenim preduzetničkim idejama. Njih 116 je dobilo pozitivnu odluku Komisije za dodelu sredstava i moći će odmah da krene u realizaciju svojih preduzetničkih ideja.