Међународни сајмови у 2020. години

Развојна агенција Србије и у 2020. години, у сарадњи са Привредном комором Србије организује наступ домаћих компанија на водећим међународним сајмовима у оквиру Националног штанда Србије.

Сајмови у 2020. години Развојна агенција Србије реализује кроз Програм интернационализације привредних друштава у циљу креирања услова за остваривање извозних послова на новим иностраним тржиштима, као и боље позиционирање на већ постојећим. Поред освајања нових тржишта и повећања присуства на постојећим тржиштима, циљ ове активности је брендирање Србије као повољне инвестиционе и пословне дестинације, успостављање привредних веза са иностранством и интеграције домаћих привредних друштава у међународне ланце вредности.

Развојна агенција Србије ће ради већег и континуираног присуства српске привреде на иностраним тржиштима и побољшања имиџа Републике Србије у иностранству, кроз реализацију овог програма, подржати домаће компаније да изађу на нова тржишта, повећају обим спољнотрговинске размене са иностранством, као и представити домаћу привреду, привредне потенцијале и услове за пословање у Републици Србији.

Овим програмом Развојна агенција Србије суфинансира наступ домаћих привредника на међународним сајмовима у иностранству у оквиру Националног штанда Србије кроз закуп простора, изградњу и дизајн штанда каои израду заједничке сајамске брошуре.
 
У 2020. години реализују се следећи сајмови:

 

Fruit Logistica Prodexpo Biofach Gulfood
Prowein Embedded World  Hannover Messe (Померен за 2021.) PLMA (Оnline 2-3.12.2020)

Automechanika (Померен за 2021.)

U.S. PLMA (Померен за 2021.)

SIAL (Померен за 2022.)

EIMA (Померен за октобар 2021.)

China International Import Expo

     
 
Календар сајмова за 2020. годину можете преузети ОВДЕ.