Вести

Привредници из Србије на светским сајмовима прехрамбене индустрије

Feb 10, 2020

Oко 40 српских компанија из индустрије хране и пица и сектора органске производње представиће се у наредних десетак дана на престижним светским сајмовима почев од Москве, преко Нирнберга и до Дубаија. Наступе на овим сајамским манифестацијама организују Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије, са циљем да домаће фирме нађу нове купце својих производа, договоре пословне аранжмане и партнерства, повећају извозни учинак и упознају се са најновијим светским трендовима и технолошким достигнућима.

Након успешног излагања на недавно одржаном међународном сајму свежег воћа и поврћа "Fruit Logistica" у Берлину, где је 12 фирми из Србије представило свој асортиман у оквиру националног штанда Србије, у фебруару месецу нас очекују још три сајма из сектора прехрамбене индустрије: "Prodexpo" (Москва), "Biofach" (Нирнберг) и "Gulfood" (Дубаи)

На 27. међународном сајму хране и пића „Prodexpo“ од 10. до 14. фебруара у Москви, у оквиру Националног павиљона Србије, производне програме представиће 16 компанија: МЛЕКАРА ШАБАЦ, Мeggle Крагујевац, BIO PANON Бачка Паланка, МЛЕКАРА УБ, CARNEX Врбас, MITROS FLEISCHWAREN  Сремска Митровица, YUMIS Ниш, ФРИГО ВРЕЛО Горња Краварица, ВОЋАР Свилајнац, ВИНАРИЈА ЗВОНКО БОГДАН Палић, као и београдске фирме ITN GROUP, МASTER FRUITS, MAMBIKOM AGRAR, ЗЛАТИБОРАЦ, FRUVITA и DOGMA BREWERY.

„Prodexpo“ (www.prod-expo.ru) је највећа и најзначајнија специјализована изложба прехрамбене индустрије у Руској Федерацији и ЗНД, коју сваке године посети близу 70.000 посетилаца из више од 110 земаља. Посетиоци су у прилици да се упознају са производним програмима око 2.600 излагача из 70 земаља и више од 30 националних штандова земаља Европе, Азије, Африке, Америке.

 

Брошуру можете погледати ОВДЕ

 

 

BIOFACH 

Српски произвођачи органске хране учествују и на највећем светском сајму у области органске хране BIOFACH 2020 (https://www.biofach.de/en/ausstellerprodukte, који ће се одржати од 12. до 15. фебруара у немачком граду Нирнбергу.

У оквиру националног павиљона Србије, под слоганом „WЕ SPEAK ORGANIC“, српски органски произвођачи представиће широк асортиман од свежег, сушеног, лиофилизираног и замрз­нутог воћа и поврћа до производа од житарица, џемова од органског воћа, нискоенергетских намаза од малине.

ЕCOAGRI SERBIA, Бела Црква, ДРЕНОВАЦ, Ариље, ЗАДРУГАР, Љубовија, All NATURAL FOODS, Нова Пазова, MENEX, Крушевац, MASTER FRUITS, Ужице, ITN GROUP, Београд, MIRAX AGRAR, Београда, BIO PANON, Бачка Паланка, NISHA, Црна Трава, ORGANIC JOVIĆ,  Чуруг, излажу на сајму „BIOFACH 2020“ у организацији РАС и ПКС, у сарадњи са СИППО и уз подршку Националне асоцијације Serbia Organica. BIOFACH се одржава сваког фебруара, окупи више од 3.000 излагача и обиђе га преко 50.000 посетилаца из више од 130 земаља.

 

Брошуру можете погледати ОВДЕ

  

 

GULFOOD

Већ трећу годину заредом фирме из Србије учествују на једној од највећих и најзначајних специјализованих изложби у Уједнињеним Арапским Емиратима и Заливском региону, на  Међународном сајму прехрамбених производа „Gulfood“, са око 100 000 посетилаца из 200 земаља, који ће се ове године одржати од 16. до 20. фебруара у Дубаију.

У оквиру Националног павиљона Србије производни и извозни потенцијал представиће 14 српских компанија: MASTER FRUITS Београд, ПИК Бечеј, SICOBERRY Краљево, Фабрика дечије хране Добановци, ГМП Јерменовци, МЕДИНО Крњево, МAMBIKO AGRAR Београд, ПИП Нови Сад, FRUVITA Београд, COLD PRESSOK Београд, TISA COOP Кањижа, ФРИГО ВРЕЛО Горња Краварица, NATURA GUSTO Параћин, REAL RED RASPBERRY Бечеј.

Посетиоци „Gulfood“ потенцијални пословни партнери, увозници и дистрибутери моћи ће да се упознају са широким асортиманом српских производа од смрзнутог воћа и поврћа, конзервираног поврћа, воћних прелива, сушеног воћа, меда, дечије исхране и сокова за децу, хладно цеђених сокова, бутера и млека од коштичавог воћа, гранола, воћних сокова и кашастих воћних нектара, тортиља, квалитетних воћних џемова, производа од екструдираног пиринча, хумуса до традиционалне српске зимнице.

 

Брошуру можете погледати ОВДЕ.