Вести

EW2020: Српска embedded решења за цео свет

Feb 27, 2020

На међународном сајму еmbedded технологије “EMBEDDED WORLD 2020” национални штанд Србије привукао је пажњу посетилаца, а седам српских компанија које се представљају у оквиру штанда имају запажен наступ међу чак 900 излагача из целог света ове године.

Српске компаније које се баве embedded технологијама и учествују на националном штанду Србије производе најразличитија софтверска и хардверска решења, од апликација и софтвера који се користе у здравству, банкарству, образовању, дизајнирају мобилне wеб апликације, креирају NFC/RFID уређаје и програмске алате, потом алате за рад са микроконтролерима, производе за индустријску комуникацију и телеметрију и ИоТ решења.

Седам српских компанија излаже на Националном штанду Србије: Byteout Software, Decode, Digital logic, High Tech Engineering Center, Mikroelektronika, Saga и Micro Circuit Development

 

Међу седам српских излагача многе компаније су већ неколико година уназад познате и признате међународно када је реч о embedded технологији и прозводима које креирају. Тако је, на пример, компанија Микроелектроника, која извози у чак 53 земље света и сваког радног дана креира по један нови производ, добитник признања “Best for Rapid prototyping”, а High Tech Engineering Center Deloitte признања за најбрже растућу компанију 2014, 2015 и 2016. године.

Представници Србије на “Embedded World 2020” извозе у скоро све земље света, од земаља ЕУ, САД, Уједнињених Арапских Емирата преко УК, Израела, Индије, Кине, Аустралије, Канаде, до скандинавских држава и земаља из региона.

Сајам Еmbedded World, одржава се у немачком граду Нирнбегу, од 25. до 27. фебруара, и презентује јавности најсавременије ембеддед технологије, од модула и комплетних система до оперативних система и софтвера, софтверских алата и услуга које покривају све аспекте еmbedded система.

У фокусу овогодишњег сајма су поузданост електронских система, вештачка интелигенција, Интернет ствари и решења из области  е-мобилности и енергетске ефикасности. 

Током последња два дана сајма одржавају бројне конференције и презентације кроз два велика модула: “Embedded World Conference” и “Electronic Displays Conference”.

Национални штанд Србије и наступ компанија из наше земље организовале су Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије као део Програма интернационализације привредних друштава 2020.

 

 

   

   

  

  

 

Брошуру можете погледати ОВДЕ.