Вести

Нови погон Knott Autoflex и око 80 радних места

Jan 15, 2020

У Бечеју је данас отворен нови погон компаније Knott Autoflex Yug који ће омогућити још 82 радних места, а вредност ове инвестиције је 7.5 милиона евра.

Компанија Knott Autoflex Yug проширила је постојеће капацитете изградњом новог погона за топло цинковање на 4.000 квадратних метара који ће производити  годишње 20 хиљада тона разног материјала неопходног за опрему за аутоиндустрију, од чега ће 14 хиљада тона бити намењено за продају. У нови погон уложено је 7.5 милиона евра.

У Knott групацији истичу да је погон за топло цинковање произведен према највишим стандардима заштите животне средине уз примену најсавременијих технолошких достигнућа у овој врсти површинске заштите челика.

Церемонији отварања новог производног дела присуствовали су директор и сувласник Knott Autoflex Мађарска Шандор Хас Сабо, директор Knott групације Немачка Валентин Кнот, председник Републике Србије Александар Вучић, председник покрајинске владе Игор Мировић, председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, Њ.Е. амбасадор Немачке  у Србији Томас Шиб и председник општине Бечеј Драган Тошић.

У Србији Knott Autoflex  послује већ 16 година и бави се производњом делова за моторна возила и аутоприколице. Производи фабрике у Бечеју извозе се  на тржиште ЕУ, Израела, Русије, Турске и  САД. Ова компанија до сада је у Србији инвестирала више од 25 милиона евра, а целокупном систему фирме ради око 740 људи.