VESTI

Завршена обука за 60 добитника бесповратних средстава у оквиру ПСД пројекта

Feb 09, 2018

Око 60 добитника бесповратних средстава, које додељује Развојна агенција Србије (РАС) у оквиру ПСД пројекта, је у периоду од 17. јануара до 9. фебруара, прошло тродневну обуку о унапређењу и развоју пословања.

 

Обуке су организоване у у Новом Пазару, Златару и Лесковцу, уз подршку регионалних развојних агенција из Ужица, Новог Пазара, Лесковца и Краљева.

 

Обука се састојала од три модула: Истраживање тржишта, Вештине продаје на велико и мало и Тимски рад, односно Мотивација запослених.

 

ПСД пројекат – „Пројекат подршке развоју приватног сектора“ РАС реализује у три града (Врање, Лесковац и Нови Пазар) и девет општина (Прешево, Бујановац, Медвеђа, Рашка, Сјеница, Тутин, Прибој, Пријепоље и Нова Варош) јужне и југозападне Србије, а у сарадњи са Америчком агенцијом за међународни развој (УСАИД).

 

Општи циљ пројекта је јачање ММСПП у одабраним регионима путем ширег повезивања, успостављање веза између ММСПП у одабраним регионима, као и нових, већих тржишта, те раст продаје и извоза, и отварање нових радних места.