VESTI

Вредни уговори и престижна признања са сајма у Москви

Feb 12, 2018

Успешан наступ српских компанија прехрамбеног сектора, на сајму „Продекспо 2018“ у Москви, потврђен је договором о потписивању девет уговора и три предуговора, а укупна вредност договорених извозних аранжмана у Руску Федерацију је око 12 милиона евра.

Федерална агенција за безбедност хране Министарства пољопривреде Русије доделила је специјално признање компанији „Царнеx“ за квалитет производа. Златне медаље за најбоље „Царнеx“ производе додељене су у категоријама: гулаши од говедине и свињетине, паштете од свињског и пилећег меса и месни доручак, док је сребрном медаљом награђено готово јело пасуљ са сланином.

Признање је освојено у конкуренцији 2.450 излагача из 63 земље и 31 националне изложбе.

Наступ 15 компанија из Србије на јубиларној, највећој сајамској манифестацији у Руској Федерацији и Заједници независних држава, организовали су Привредна комора Србије, Развојна агенција Србије, уз подршку програма Уједињених нација за развој (УНДП), кроз пројекат „Помоћ за трговину – подршка производним капацитетима у пољопривредном сектору“, који финансира Влада Руске Федерације.

На националном штанду Србије наступили су: BAHUS из Параћина, MEGGLE SRBIJA из Крагујевца, PIP из Новог Сада, CARNEX из Врбаса, BEOCAPRA из Шида, Земљорадничка задруга МОРАВАЦ из Лесковца, NECTAR из Бачке Паланке, KUČ-COMPANY из Крагујевца, МЛЕКАРА ШАБАЦ, као и фирме са седиштем у Београду - - ITN GROUP, MASTER FRUITS, MUNDORAMA, NACIONALNA DISTRIBUCIJA, ZLATIBORAC i MIRAX AGRAR.

„Продекспо 2018“ одржан је од 5. до 9. фебруара.