VESTI

Винарије из Србије на сајму вина и алкохолних пића у Дизелдорфу од 18. до 20. марта

Mar 16, 2018

Развојна агенција Србије (РАС) и Привредна комора Србије (ПКС) организују наступ 10 домаћих компанија на Међународном сајму вина и алкохолних пића PROWEIN 2018, који ће се одржати у Дизелдорфу од 18. до 20. марта.


У оквиру националног штанда Србије представиће се: ЈИТ-ИНЖЕЊЕРИНГ АГРО - Ердевик, винарија Александровић - Топола, винарија Ластар Рековац, винарија Звонко Богдан - Суботица, Вино Будимир - Александровац, ПП ЕРДЕВИК - Ердевик, Рубин - Крушевац, винарија Алексић - Врање, винарија Деспотика - Смедеревска Паланка и винарија Виртус - Жабари.


На сајму PROWEIN 2018 компаније из Србије представиће своје производе у Павиљону 15, на националном штанду површине 42 метара квадратних.


Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и организују пласман на нова тржишта, као и да унапреде постојеће и остваре нове пословне контакте. Учешће српских винарија на једној од најугледнијих и најзначајнијих међународних изложби вина и алкохолних пића у Европи и свету, директно доприноси квалитетнијем позиционирању српских брендова и укупном извозу - наведено је у саопштењу ПКС.


PROWEIN је једна од највећих и најзначајнијих специјализованих изложби вина и алкохолних пића у Европи, на којој се сусрећу дистрибутери и представници водећих малопродајних ланаца. Сајам годишње посети око 56.000 посетилаца из 123 земаља, који имају прилику да се упознају са производним програмом више од 6.250 излагача из 59 земаља.