VESTI

Успешно завршена обука нових ментора у Републици Србији

Jul 01, 2020

 

У складу са COVID-19 превентивним мерама и у циљу реализације пројекта „Успостављање и промоција менторинг услуге за ММСПП у земљама Западног Балкана, фаза 2“, успешно је завршена онлине обука 12 нових ментора за Републику Србију. 

 

Акредитовани тренери и ментори са дугогодишњим искуством из регионалних развојних агенција Србије, успешно су одржали онлине обуке за будуће менторе из следећих модула: „Вештине комуникације“ (Љубица Месарош), „Управљање производњом“ (Саша Дедеић), „Маркетинг и продаја“ (Соња Јевремовић), „Управљање људским ресурсима“ (Љиљана Марковић), „Управљање финансијама и бизнис план“ (Милица Чукарић).

Обуку о примени „Каизен“-а одржао је JICA консултант Masashi Yamanaka, а будући ментори су овом приликом савладали и примену онлине алата за одржавање састанака и обука помоћу Zoom апликације.

Током две недеље онлине рада тренери су настојали да будућим менторима пренесу своје дугогодишње знање и искуство, које су савладали уз рад са JICA менторима, али и да им приближе све изазове и могућности рада на терену, који их очекују у будућем раду са ММСПП.

Подсећамо ова фаза пројекта је заустављена у фебруару због пандемије Covid-19, али је Развојна агенција Србије (РАС) у сарадњи са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (JICA) успела да дигитализује тренинге и одржи онлине буке ментора широм региона, а све за потребе пројекта „Успостављање и промоција менторинг услуге за ММСПП у земљама Западног Балкана, фаза 2“, који се од 2018. реализује у Србији, Црној Гори, Босни и Херцеговини и Северној Македонији.