VESTI

У ЗАЈЕЧАРУ СВЕЧАНО ОТВОРЕН ПРОСТОР ЗА КРЕАТИВНО ДЕЛОВАЊЕ МЛАДИХ - ПОМАК

Oct 27, 2017

Простор за креативно деловање и пословну инкубацију – ПОМАК је свечано отворен 25. октобра 2017. године у улици Генерала Гамбете 44/8 у Зајечару.

 

Развојна агенција Србије суфинансирала је реализацију овог пројекта кроз Програм подршке пословној институционалној инфраструктури у 2016. години са 4,9 милиона динара, који су имплементирали Тимочки Омладински Центар и ПКС - Регионална привредна комора Зајечар.

 

Овај пројекат је подржан у циљу подстицаја локалног економског развоја кроз формирање модерног креативног простора за заједничко деловање и пружање услуга пословне инкубације за поспешивање и унапређење развоја новооснованих ММСПП.

 

Зајечар је реализацијом овог пројекта добио први Co-Working, мултифункционални простор, за заједничко деловање младих креативних људи, freelancera – хонорараца, самозапослених радника и младих предузетника који су до сада радили од куће или по кафићима, јер нису имали адекватан пословни простор за рад.

 

Потенцијални корисници услуга Простора за  креативно деловање и пословну инкубацију - ПОМАК, могу бити сви заинтересовани млади предузетници које карактерише креативност, вештина и таленат за неку од делатности креативних индустрија као што су нпр. графички и веб дизајнери, архитекте, ИКТ програмери, извођачи уметности, ракламне делатности, електронско издаваштво, а који могу да користе радни простор и све услуге Coworking центра.

 

Простор располаже комплетном аудио и видео опремом, конференцијском салом и стручном подршком која је на располагању свим потенцијалним корисницима.