VESTI

TRENING TRENERA IZ OBLASTI „UPRAVLJANJE POSLOVANJEM I PRILAGOĐAVANJE CIKLUSU RASTA POSLOVANJA“

Jun 09, 2017

 

Američka agencija za međunarodnu saradnju (USAID) finansira prvi od tri trodnevna treninga trenera za partnere na Projektu ,,Podrška razvoju privatnog sektora u južnoj i jugozapadnoj Srbiji (PSD)“.

 

Razvojna agencija Srbije (RAS) realizuje projekat ,,Podrška razvoju privatnog sektora u južnoj i jugozapadnoj Srbiji (PSD)“ u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodnu saradnju (USAID), misija u Srbiji, koja finansira projekat. Partneri na projektu su regionalne razvojne agencije: Regionalna razvojna agencija Sandžaka-SEDA, Regionalna agencija za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga, Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga (CRJP) i Regionalna razvojna agencija Zlatibor.

Cilj projekta je jačanje MMSPP u odabranim regionima putem šireg povezivanja. Projekat se bavi unapređenjem razvoja mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetništva sa ciljem povećanja prodaje, unapređenja izvoza i kreiranja novih radnih mesta.

U cilju podizanja kapaciteta partnerskih organizacija USAID finansira tri trodnevna treninga trenera za institucije partnere na PSD projektu iz oblasti:

  • Upravljanje poslovanjem i prilagođavanje ciklusu rasta poslovanja („Management and Adaptation to Company`s Growth cycle“)

  • Brendiranje ( „Branding“)

  • Tranzicija liderstva („Leadership Transition“).

Cilj obuka je edukacija zaposlenih u RAS i partnerskim regionalnim agencijama za samostalno održavanje obuka korisnicima PSD projekta (MMSPP).

Prvi od tri planirana treninga realizuje se od 05. do 07. juna 2017. godine u prostorijama RAS u Beogradu.