VESTI

Све информације о управљању пројектима на једном месту. Нова дигитална платформа ПКС-а од 1. августа

Jul 27, 2017

 

Малим и средњим предузећима од 1. августа биће доступан нови дигитални сервис Привредне коморе Србије - онлајн платформа која ће садржати све неопходне информације о управљању пројектима, почев од идејног решења, преко проналажења фондова и аплицирања, до вођења пројекта и подношења завршног извештаја, саопштио је ПКС.

Е-платформа ће обухватити садржаје попут водича за управљање пројектима, доступних фондова, базе консултаната сертификованих по методологији ПКС, упитника за вредновање компанија, као и велики број туторијала и вебинара експерата у овој области.

Е-платформа ПКС је део пројекта "Развој иновативних услуга за подизање капацитета малих и средњих предузећа и предузетника у коришћењу средстава ЕУ" који ПКС реализује уз финансијску подршку Развојне агенције Србије.

Нова услуга ПКС треба да помогне компанијама да унапреде сопствене капацитете и ефикасније користе фондове ЕУ и друге облике развојне помоћи намењене финансирању и реализацији пројеката усмерених на јачање конкурентности и извозног потенцијала привреде Србије.

Анализа Центра за управљање пројектима Привредне коморе Србије показала је да су недовољна информисаност привредника, мањак знања и вештина за аплицирање и реализацију пројеката, као и слабо познавање тржишта консултаната у овој области, главни узроци недовољног коришћења средстава.

Ситуација ће се знатно променити повезивањем малих и средњих привредних друштава са лиценцираним консултантима ПКС-а, што је једна од могућности коју нови дигитални сервис нуди.