VESTI

Српске компаније први пут на Сајму робних марки у Чикагу

Nov 12, 2022
Међународни сајам робних марки PLMA Чикаго, након три године паузе, отвориће врата излагачима и посетиоцима од 13. до 15. новембра. На Националном штанду Србије представиће се 18 наших компанија из сектора прехрамбене индустрије
 
 
Ово је први пут да српске компаније у организацији Развојне агенције Србије (РАС) и Привредне коморе Србије (ПКС) излажу на овој престижној светској смотри, а у Конгресном центру Доналд  Стефенс (Donald E. Stephens) у Чикагу очекује се учешће више од 1.400 компанија излагача. PLMA je одлична прилика да се наше фирме на једном месту повежу са водећим купцима на тржишту Америке.
 
На Националном штанду Србије, површине 180 m²,  у хали за прехрамбене производе, представиће се 18 срских компанија и то: „Packom International“,Београд; „ПИК Бечеј“, „Лаки“, Ариље, Master Fruits“, Београд, „Jaffa Црвенка“, „ITN Group“, Београд, “Агранела“, Ваљево, „Будимка“, Пожега, „ColdPressok“, Београд, „Damar Confir“, Београд, „Tisacoop“, Кањижа, „Umprom“, Стара Пазова, „Zdravo Organic“, Селенча, „Deus Crispbread“, Београд, „Sirogojno Company“, „Mirax Agrar“, Београд, „Тартуфи СР“, Београд, „GMP Јарменовци“. 
 
Очекује се да ће широка понуда српских производа од смрзнутог воћа и поврћа, преко џемова, воћних намаза и сокова, до слаткиша и производа од тартуфа привући велики број посетилаца, пословних партнера, као и представника трговинских ланаца. 
 
На сајму PLMA Чикаго биће представљено преко 20 националних павиљона са више од 300 међународних излагача. Поред Србије, представиће се и Аустралија, Белгија, Бразил, Канада, Чиле, Кина, Колумбија, Данска, Француска, Грчка, Гватемала, Израел, Италија, Јордан, Перу, Јужна Кореја, Шпанија, Тајланд и Турска.  
 
Сајам  је подељен у две целине једна је посвећена излагачима непрехрамбених производа здрављу, лепоти и кућним потрепштинама, а друга прехрамбеним производима.

 

 

Дигитални каталог компанија излагача доступан је ОВДЕ.