VESTI

Srpske kompanije na sajmu tehnike „Hannover Messe“

Apr 13, 2023

HANNOVER MESSE vodeći je svetski sajam industrijskih tehnologija. Pod sloganom "Industrijska transformacija počinje ovde“ u fokusu ovogodišnje manifestacije biće karbon neutralna proizvodnja, veštačka inteligencija, tehnologije vodonika, upravljanje energijom i industrija 4.0

 

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije i ove godine organizuju nastup kompanija na nacionalnom štandu u hali 3 hanoverskog sajma, koja nosi tematski naziv "Engineered Parts & Solutions“.

U periodu od 17. do 21. aprila predstaviće se dobavljači komponenti i rešenja za industriju, prvenstveno iz metaloprerađivačkog sektora: AMM Manufacturing (MIND Group), Kord2, OBLO, Perfom, PPT Petoletka, Proleter, SLOVO, Tehnolink.

U okviru sajamskog nastupa, Evropska mreže preduzetništva (EEN) i ove godine će organizovati poslovne susrete “Technology & Business Cooperation Days 2023”. Predstavnici kompanija imaće priliku da na b2b susretima razmene informacije o najnovijim trendovima u industriji, predstave svoje projekte, proizvode ili tehnologiju, kao i da kreiraju nova partnerstva i poslove.

HANNOVER MESSE se održava više od 75 godina i predstavlja vodeći tehnološki sajam na tržištu Evrope. Na sajmu održanom prošle godine učestvovalo je više od 2.500 izlagača, dok je sajam posetilo preko 75.000 stručnih posetilaca. Kako je sajam održan u hibridnom formatu, 15.000 posetilaca je učestvovalo u virtuelnoj platformi sajma.

HANNOVER MESSE 2023 će otvoriti nemački kancelar Olaf Šolc i Džoko Vidodo, predsednik Indonezije, koja je ovogodišnja zemlja partner sajma. Indonezija je najveća privredna sila jugoistočne Azije, a prognoze su da će do 2030. biti jedna od deset najvećih ekonomija sveta.

Digitalni katalog kompanija izlagača dostupan je OVDE.