VESTI

Srpske kompanije na sajmu PRODEXPO

Feb 08, 2016

Na ovogodišnjem međunarodnom sajmu prehrambene industrije „PRODEXPO“, u okviru Nacionalnog štanda Srbije nastupa 15 srpskih kompanija iz poljoprivredno-prehrambenog sektora. Sajam je otvoren 8. februara i traje narednih 5 dana, a održava se na izložbenom prostoru “Ekspocentar”, u Moskvi, Rusija.

Štand Srbije ove godine predstavlja raznovrstan program, budući da nastupaju domaće kompanije proizvođači i prerađivači voća i povrća, mleka, mesa, suhomesnatih, konditorskih i pekarskih proizvoda, kao i alkoholnih pića.

Na štandu Srbije svoje proizvode izlažu „Mini Pani“ Subotica, „ITN Group" Beograd, „Zlatiborac“ Beograd, „Pionir“ Subotica, „Master Frigo“ Beograd, „Mara“ Sombor, „Aleksandrija Fruška Gora” Beograd, „CARNEX” Vrbas, „MEGGLE Srbija” Kragujevac, „Belina” Beograd, „Bambi” Požarevac, „Voćar” Svilajnac, „Imlek” Beograd, „Rolend” Beograd, i „Rubin” Kruševac.

PRODEXPO je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u Rusiji i Istočnoj Evropi, na kojem se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca. U 2015. godini sajam je posetilo oko 55 hiljada posetilaca iz 97 zemalja, koji su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 2.300 izlagača iz 60 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Amerike i Australije.

Nastup domaćih firmi zajedno organizuju Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS).

Prodexpo-1Prodexpo-2