VESTI

Српске компаније на сајму добављача у Штутгарту

Dec 08, 2023

Шест домаћих компанија, произвођача делова за аутомобилску индустрију, се представило на сајму добављача GLOBAL AUTOMOTIVE COMPONENTS AND SUPPLIERS EXPO од 5. до 7. децембра у Штутгарту

 

Специјализовани сајам добављача GACS окупља произвођаче компоненти  Tier 1, Tier 2 и Tier 3 из целог света и представља идеалну прилику за упознавање нових технологија и производа. Циљ сајма је умрежавање и проналажење решења за смањење трошкова унутар ланца снабдевање, као и нових, алтернативних, решења за производњу и снабдевање.

Сајам у Штутгарту представља јединствену платформу за презентовање најсавременије технологије, дизајна и услуга у индустрији аутомобилских компоненти. Национални павиљони додатно употпуњују догађај, омогућавајући новим добављачима да представе своје иновативне асортимане. Повезивање са стручњацима из индустрије из целог света, повезивање са новим купцима и добављачима, само су неке од могућности које овај сајам нуди.

Овогодишњу манифестацију посетило је више од 2,500 посетилаца, а међу 400 излагача из целог света, у оквиру Националног штанда се представило и шест домаћих компанија:

Током тродневног наступа, представници домаћих компанија су успешно одржали низ састанака са потенцијалним пословним партнерима. Сајам добављача омогућио је компанијам да упознају  иновативне правце трансформације аутомобилског сектора, увид у изазове унутар ланца снабдевања, као и стратегије за превазилажење потешкоћа.

 

  

 

Развојна агенција Србије на Конференцији GACS

Поред излагачког дела, организатори сајма су одржали и конференцију на тему будућности аутомобилске индустрије и улагања у развој исте.

едан од учесника конференције био је и Никола Јанковић, дирекор Сектрора за међународну сарадњу РАС, који је окупљенима презентовао аутомобилски сектор Србије, представио предности улагања у Србији, као и могућност повезивања и умрежавања са домаћим произвођачима компоненти.