VESTI

Српске компаније на Међународном привредном сајму у Тирани

Dec 01, 2022

Међународни привредни сајму у Тирани, који се одржава од 1. до 4. децембра окупио је излагаче из 20 земаља. И ове године Развојна агенција Србије (РАС) и Привредна комора Србије (ПКС) организују наступ 32 наше фирме на Националном штанду Србије

ТИРАНА, АЛБАНИЈА – Српске компаније из сектора металске, електро, хемијске, грађевинске, дрвно-прерађивачке и прехрамбене индустрије, фармације и логистике, представиће наредних дана своје производе и услуге на Међународном привредном сајму у Тирани.

На Националном штанду Србије површине 326 м², представиће се: АЛЕКСАНДАР МН, ТЕХНОГАМА, ФЕМАН, ВАЛМАН, ГЕБИ, РУМАПЛАСТ, ЛЕГАС ГРУП, МИЛШПЕД АЛБАНИЈА, E-BOX LOGISTIC, НЕВЕНА КОЛОР, ИГМ МЛАДОСТ, АТМ, ПОБЕДА - МОТЕЛ ПРЕДЕЈАНЕ, АСВЕЛ ПРО, WOODY WORLD, ЗЛАТНИ ДЕЛИШЕС, FLUXTECHNOLOGY, MY SPOON, ЧАБАР ПЛАСТ, EXXOL, УНИПЛАСТ, МТМ Сирела, BIOLAND, ТЕХНОМАРКЕТ, ПИНК ћевабџинице, CHEMOS, FRAGMAT-COR, ЕС КОМЕРЦ, РЕВИТА, МЛЕКАРА ШАБАЦ, СУНЦЕ МАРИНКОВИЋ, СТИНГ, STANTECH.  Српске компаније традиционално учествују по 18. пут, а на сајму ће представити и чланице ИНВЕЈ групе из Србије. 

Сајам у Тирани је међу најзначајнијим и најпосећенијим манифестацијама у региону и одлична прилика за привреднике да промовишу своје производе, упознају нове трендове, унапреде постојеће послове и стекну нове контакте и партнере, како из Албаније тако и са других тржишта.

Истовремено, Албанија је значајно тржиште за српску привреду. Протеклих година бележи се  суфицит у размени са константним растом робне размене. Робна размена прошле године била је већ за 23 одсто о у односу на 2020. Спољнотрговинска робна размена између Србије и Албаније за девет месеци текуће године износила је 205,9 милион евра, што је за 18,2 милиона евра већа вредност од вредности размене у истом периоду 2021.

Током 2021. године 1.113 привредних субјеката пословало је са албанским партнерима, а перспективни сектори за интензивнију сарадњу Србије и Албаније јесу пољопривреда, прехрамбена, металска, текстилна индустрија, као и индустрија пластике и намештаја.

 

Дигитални каталог компанија излагача доступан је ОВДЕ.