VESTI

Србија у Индији промовише суво и смрзнуто воће и дестинацију за инвестиције

Nov 03, 2017

У организацији Развојне агенције Србије и Привредне коморе Србије 11 компанија из Србије представља производни програм на овогодишњем сајму „World Food India“, од 3. до 5. новембра, на два национална штанда површине 126 квадратних метара.

На сајму, који је данас отворен у  Њу Делхију, учествују произвођачи свежег, замрзнутог, или сушеног воћа „All Berries“, Ивањица, „Mirax Agrar“, Београд, „Sirogojno company“, „ITN Group“ Београд, „Лучић-Пригревица“ Нови Сад и „Elixir Food“ Шабац, произвођачи паковане хране, супа и зачина  „Yumis“ Ниш, бисквита и кекса „Концерн Бамби“ Пожаревац, „Агранела“ Ваљево и други.

Сајам пружа могућности српским компанијама да се упознају са новим производима и технологијама, искористе нове пословне могућности, упознају добављаче за европско и друга инострана тржишта, сагледају своју позицију у односу на тржишну утакмицу и конкуренцију.

Циљ овогодишњег наступа на сајму је промоција и повећање извоза српске прехрамбене индустрије, али и упознавање са светским трендовима у прехрамбеној индустрији.

Сајам „World Food India“ чији су организатори Влада Републике Индије и Министарство за прехрамбену индустрију Републике Индије, светски је позната манифестација, платформа за продубљивање сарадње Индије и других држава у области прехрамбене индустрије, место повезивања компанија, произвођача и прерађивача хране са трговцима и трговинским ланцима. Индија, сходно потенцијалима којима располаже, представља једну од најбрже растућих економија у свету. Ово тржиште, са више од 1,3 милијарде конзумената, издваја значајне инвестиције у инфраструктуру ланаца снабдевања, што се, посебно, односи на потражњу производа који су препознатљиви на тржиштима широм света.

У посети Индији борави и државна делегација, предвођена министром пољопривреде и заштите животне средине Браниславом Недимовићем.