VESTI

Седам билатералних споразума између Србиjе и Aзербеjџана

Nov 23, 2022

Након одржаног састанка две делегациjе у Палати ”Србиjа” потписан jе и Меморандум о разумевању између Развоjне агенциjе Србиjе и Aгенциjе за развоj малих и средњих предузећа Aзербеjџана

 

Фото: ТАНЈУГ / Зоран Жестић

Председник Србије Александар Вучић приредио је данас, испред Палате Србија, дочек за председника Азербејџана Илхама Алијева, који је допутовао у званичну посету Београду. Након свечаног дочека, уследио је тет-а-тет састанак председника Александра Вучића и Илхама Алијева, a потом су одржани пленарни разговори делегација Србије и Азербејџана.

Председници Србије и Азербејџана потписали су заједничку изјаву којом су потврдили заједничке интересе за продубљивање стратешког партнерства између две земље.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је са азербејџанским колегом разговарао о свим важним питањима, међу којима је и сарадња у области енергетике, истичући да се данашњим споразумима сарадња две земље подиже на нови ниво.

"Разговарали смо о свим важним стварима, па тако и о сарадњи у области енергетике, јер је Азербејџан велесила у производњи и извозу гаса", изјавио је Вучић.

Председник Азербејџана Илхам Алијев поручио је да су Србија и Азербејџан стратешки партнери који сарађују у бројним областима.

"Разговарали смо о билатералним питањима, регионалним питањима и питањима која су на међународној агенди. Било је речи о енергетици, а наставићемо разговоре о природном гасу, струји и заиста постоје нове могућности и прилике за сарадњу", изјавио је председник Азербејџана.

Меморандум о разумевању између Развојне агенције Србије и  Агенциjе за развоj малих и средњих предузећа Aзербеjџана, потписали су директор Радош Газдић и Њ.Е. Камил Хасијев, амбасадор Републике Азербејџан у Београду.

Потписани споразум дефинише унапређење трговинске и инвестиционе сарадње између предузећа, а посебно малих и средњих (МСП). Обе агенције залагаће се за јачање и даље продубљивање економске сарадње. 

  

Фото: ТАНЈУГ / Зоран Жестић