VESTI

Рекордaн број домаћих фирми у Келну

Oct 10, 2023

На највећем Међународном сајму прехрамбене индустрије “ANUGA” у Келну, ове године представља се рекордних 36 српских компанија прехрамбеног сектора

 

Компаније из Србије своју извозну понуду представљају у две хале - у једној намењеној презентацији готових производа, и другој смрзнутим.  

Асортиман српских производа обухвата мед и дијететске производе на бази меда, воћне сокове, органске џемове и тестенине, пастеризовани кисели програм, сушено воће и печурке, дечију храну, концентрате од воћа и пире, кондиторске производе, чајно пециво, чоколадирано воће, вино, мусли, овсене каше, чоколаде, као и асортиман смрзнутог воћа и поврћа, торти и колача.

На националном штанду Србије у Хали готових производа излаже 21 фирма: CMANA, Крњево; INTERFOOD 60, Чачак; BUDIMKA, Пожега; SANUM PER FRUCTUS, Крагујевац; FABRIKA DEČIJE HRANE, Добановци; MEDELA, Врбас;  ACM INT, Београд; VITAL, Врбас; RUBIN, Крушевац; AGRANELA, Ваљево; FABRIKA KEKSA I ČOKOLADE BELINA, Београд; CALIBRO, Топола; ES KOMERC, Пијепоље; THE FUN&FIT COMPANY, Земун; JAFFA, Црвенка; NS BOMI, Обреновац; PODGORINA VOĆE, Осечина; PREST, Ниш; YUMIS, Ниш; MITSIDES POINT, Сремска Митровица; CANDY RUSH, Београд.

На Националном штанду за замрзнуте производе, представља се 15 компанија: PIK BEČEJ, Бечеј; ITN GRUP, Земун; MASTER FRUIT, Београд; MASLI AGRO, Лесковац; FRIGLO, Сутјеска; FRIGO-PAUM, Пожега; EURO FRIGO, Пожега; LAKI, Ариље; SWЕЕТ HOUSE EXCLUSIVE, Сопот; BMN MALINAS, Пожега; DBA PROMEТ, Ариље; МАМBIKOM AGRAR, Београд; STAMEVSKI, Стара Пазова; STANIĆ, Ариље; SICOBERRY, Краљево са асортиманом смрзнутог воћа и поврћа, воћних каша, воћних пиреа, воћних топинга, смрзнутих торти и колача.

Циљ овогодишњег наступа фирми из Србије на сајму је промоција и повећање извоза српске прехрамбене индустрије на тржиштима пре свега Немачке, али и целе ЕУ, као и упознавање са светским трендовима и иновацијама у прехрамбеној индустрији.

Сајам “ANUGA” пружа могућности српским компанијама да се упознају са новим производима и технологијама, пронађу нове пословне прилике, упознају нове добављаче за европско и друга инострана тржишта, али и да сагледају своју позицију у односу на тржишну утакмицу и конкуренцију.

Развојна агенција Србије (РАС) и Привредна комора Србије (ПКС) традиционално организују учешће наших компанија на Сајму “ANUGA” у Келну који ове године траје од 7. до 11. октобра.

“ANUGA ” је највећи светски сајам прехрамбене индустрије, уједно и најзначајнији за произвођаче широм света, а одржава се сваке друге године у Келну.

  

Дигитални каталог компанија излагача доступан је ОВДЕ