VESTI

Rekordan broj domaćih firmi u Kelnu

Oct 10, 2023

Na najvećem Međunarodnom sajmu prehrambene industrije “ANUGA” u Kelnu, ove godine predstavlja se rekordnih 36 srpskih kompanija prehrambenog sektora

 

Kompanije iz Srbije svoju izvoznu ponudu predstavljaju u dve hale - u jednoj namenjenoj prezentaciji gotovih proizvoda, i drugoj smrznutim.  

Asortiman srpskih proizvoda obuhvata med i dijetetske proizvode na bazi meda, voćne sokove, organske džemove i testenine, pasterizovani kiseli program, sušeno voće i pečurke, dečiju hranu, koncentrate od voća i pire, konditorske proizvode, čajno pecivo, čokoladirano voće, vino, musli, ovsene kaše, čokolade, kao i asortiman smrznutog voća i povrća, torti i kolača.

Na nacionalnom štandu Srbije u Hali gotovih proizvoda izlaže 21 firma: CMANA, Krnjevo; INTERFOOD 60, Čačak; BUDIMKA, Požega; SANUM PER FRUCTUS, Kragujevac; FABRIKA DEČIJE HRANE, Dobanovci; MEDELA, Vrbas;  ACM INT, Beograd; VITAL, Vrbas; RUBIN, Kruševac; AGRANELA, Valjevo; FABRIKA KEKSA I ČOKOLADE BELINA, Beograd; CALIBRO, Topola; ES KOMERC, Pijepolje; THE FUN&FIT COMPANY, Zemun; JAFFA, Crvenka; NS BOMI, Obrenovac; PODGORINA VOĆE, Osečina; PREST, Niš; YUMIS, Niš; MITSIDES POINT, Sremska Mitrovica; CANDY RUSH, Beograd.

Na Nacionalnom štandu za zamrznute proizvode, predstavlja se 15 kompanija: PIK BEČEJ, Bečej; ITN GRUP, Zemun; MASTER FRUIT, Beograd; MASLI AGRO, Leskovac; FRIGLO, Sutjeska; FRIGO-PAUN,Požega; EURO FRIGO, Požega; LAKI, Arilje; SWEET HOUSE EXCLUSIVE, Sopot; BMN MALINAS,Požega; DBA PROMET, Arilje; MAMBIKOM AGRAR, Beograd; STAMEVSKI, Stara Pazova; STANIĆ, Arilje; SICOBERRY, Kraljevo sa asortimanom smrznutog voća i povrća, voćnih kaša, voćnih pirea, voćnih topinga, smrznutih torti i kolača.

Cilj ovogodišnjeg nastupa firmi iz Srbije na sajmu je promocija i povećanje izvoza srpske prehrambene industrije na tržištima pre svega Nemačke, ali i cele EU, kao i upoznavanje sa svetskim trendovima i inovacijama u prehrambenoj industriji.

Sajam “ANUGA” pruža mogućnosti srpskim kompanijama da se upoznaju sa novim proizvodima i tehnologijama, pronađu nove poslovne prilike, upoznaju nove dobavljače za evropsko i druga inostrana tržišta, ali i da sagledaju svoju poziciju u odnosu na tržišnu utakmicu i konkurenciju.

Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS) tradicionalno organizuju učešće naših kompanija na Sajmu “ANUGA” u Kelnu koji ove godine traje od 7. do 11. oktobra.

“ANUGA ” je najveći svetski sajam prehrambene industrije, ujedno i najznačajniji za proizvođače širom sveta, a održava se svake druge godine u Kelnu.

  

Digitalni katalog kompanija izlagača dostupan je OVDE