VESTI

РАЗВОЈНА АГЕНЦИЈА СРБИЈЕ ДОБИТНИК EEПA НАГРАДЕ

Nov 29, 2017

Развојној агенцији Србије је на свечаности поводом Скупштине МСП и Међународног самита за Startup компаније додељена награда као националном победнику и представнику Србије у оквиру европског такмичења - ЕЕПА 2017, а у категорији „Подршка интернационализацији пословања ММСПП“. Свечаност је одржана 23. новембра у Талину, Естонија, а у организацији Европске комисије и Естоније као председавајуће Савета ЕУ. Овим догађајем је означен и почетак европске МСП недеље. 

МСП недеља је најзначајнији догађај на нивоу Европске Уније за мала и средња предузећа и организације које им пружају подршку. Овај догађај на једном месту окупља компаније, организације, државне институције, академску заједницу, као и медије, који у оквиру радионица, предавања и интерактивних скупова промовишу како Startup компаније, тако и МСП и дефинишу нове правце подршке и унапређења њиховог статуса.    

Развојна агенција Србије се за награду  ЕЕПА 2017 кандидовала активностима и резултатима Пројекта подршке развоју приватног сектора (ПСД) који спроводи у сарадњи са Америчком агенцијом за међународни развој „УСАИД“, у три града (Врање, Лесковац и Нови Пазар) и девет општина (Прешево, Бујановац, Медвеђа, Рашка, Сјеница, Тутин, Прибој, Пријепоље и Нова Варош) јужне и југозападне Србије. ПСД пружа подршку микро, малим и средњим предузећима и предузетницима (ММСПП); удружењима/кластерима и омладинском и женском предузетништву у лакој, прехрамбеној и текстилној индустрији, у циљу повећања извоза и продаје и креирања нових радних места.

Такмичење „ЕЕПА“ (European Enterprise Promotion Awards) је иницијатива Европске комисије, која има за циљ да препозна и награди изузетне примере подршке и промоције предузетништва. Европско признање победницима доноси видљивост и промоцију  широм Европе и као позитиван пример инспирише друге да покрену посао.