ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ФАРМАЦЕУТСКЕ ИНДУСТРИЈЕ „ARAB HEALTH“ 2024, ДУБАИ, УА

Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије, на основу Уговора о заједничкој организацији наступа домаћих привредника на међународном сајму фармацеутске индустрије „ARAB HEALTH“ 2024, Дубаи, Уједињени Арапски Емирати, закљученог дана 07.07.2023. године између Развојне агенције Србије и Привредне коморе Србије и Правила о учествовању на сајму од 06.07.2023. године, заједнички објављују

 

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ

НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ФАРМАЦЕУТСКЕ ИНДУСТРИЈЕ

„ARAB HEALTH“ 2024, ДУБАИ, УАЕ

 

Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на предстојећем међународном сајму фармацеутске индустрије „ARAB HEALTH“ 2024, који ће се одржати у Дубаију, Уједињени Арапски Емирати, у периоду од 29. јануара до 02. фебруара 2024. године.

Dubai Health Fair познат као „ARAB HEALTH“, један је од водећих светских сајмова посвећен индустрији која послује у области здравства. Одржава се сваке године од 1975. године у Дубаи изложбеном и конгресном центру. Током година постао је један од најзначајних догађаја за индустрију посвећену здравственој заштити који има кључну улогу у окупљању покретача регионалне и међународне политике, иновативних компанија, здравствених радника, произвођача и дистрибутера медицинских средстава. Изложбени простор подељен је у 9 сектора: Medical equipment & devices, Disposables & consumer goods, Orthopaedics & physiotherapy, Imaging & diagnostics, Healthcare & general services, IT systems & solutions, Healthcare infrastructure & assets, Wellness & prevention, Healthcare transformation.

„ARAB HEALTH“ 2023 имао је 130.000 посетилаца, више од 3.300 излагача из 76 различитих земаља. Поменути сајам је помогао компанијама, излагачима да договоре послове у вредности од 1,81 милијарде долара.

На сајму „ARAB HEALTH“ 2024, Србија ће имати изложбени штанд у сектору Medical equipment & devices (медицинска средства, медицинска опрема).

Трошкове закупа простора и изградње штанда сносе организатори, док излагачи сносе трошкове партиципације за учешће излагача у трошковима наступа на сајму у оквиру националног штанда у износу од 2.500,00 евра у динарској противвредности по средњем курсу Народне банке Србије на дан издавања профактуре.

Излагачи самостално организују и сносе трошкове пута, смештаја и транспорта експоната.

Право на  учешће на овом сајму у оквиру националног штанда имају привредна друштва и предузетници регистровани у Републици Србији који се баве производњом у области медицинских средстава, додатака исхрани и козметичких производа.

Попуњена, потписана, оверена и скенирана пријава као и скенирано Уверење Пореске управе Министарства финансија о измирењу доспелих пореза примаће се до понедељка, 2. октобар 2023. до 16 часова, а шаљу се електронском поштом на e-mail: nina.mirkovic@pks.rs

Оригинал уверење Пореске управе Министарства финансија о измирењу доспелих пореза и доприноса, заједно са попуњеном, потписаном и овереном пријавом неопходно је послати поштом на адресу: Привредна комора Србије, ул. Ресавска 13-15, 11000 Београд, са назнаком: Центар за организацију сајмова, манифестација и догађаја, за Јованку Ћалина - Пријава за сајам „ARAB HEALTH“ 2024.

У случају пријављивања већег броја учесника предност у рангирању ће зависити од:

  1. Висине пословног прихода у 2022. години
  2. Броја запослених
  3. Броја извозних тржишта
  4. Области производње – предност ће имати произвођачи медицинских средстава

Испуњеност услова и избор излагача утврђују организатори у складу са Правилима о учествовању на сајму.

За све неопходне информације, можете контактирати представника Привредне коморе Србије – Нину Мирковић на број 011/3625-145 и 066/875-1279.

 

Пратећа документација:

1. Текст Јавног позива

2. Пријава за учешће ARAB HEALTH 2024

3. Правила о учествовању на сајмовима у 2024. години