ЈАВНИ ПОЗИВ - LONDON WINE FAIR 2024

Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије, на основу Уговора о заједничкој организацији наступа домаћих привредника на међународном сајму вина „LONDON WINE FAIR“ 2024, Лондон, Уједињено Краљевство, закљученог дана 18.03.2024. године између Развојне агенције Србије и Привредне коморе Србије и Правила о учествовању на сајму од 06.07.2023. године, заједнички објављују


ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ
НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ВИНА
„LONDON WINE FAIR“ 2024, ЛОНДОН, УЈЕДИЊЕНО КРАЉЕВСТВО


Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије организују наступ српских привредника у оквиру националног штанда Србије на предстојећем међународном сајму вина „LONDON WINE FAIR“ 2024, који ће се одржати у Лондону, Велика Британија, у периоду од 20. до 22. маја 2024. године.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе и пласирају их на нова тржишта, као и да поспеше постојеће и стекну нове пословне контакте. Учешће српских компанија на једној од угледнијих међународних изложби вина у Европи, директно доприноси квалитетнијем позиционирању српских брендова и укупном извозу.

LONDON WINE FAIR“ је једна од највећих и најзначајнијих специјализованих изложби вина у Великој Британији и Европи, на коjoj се сусрећу дистрибутери и представници водећих малопродајних ланаца. Као највећи сајам пића у Великој Британији, лондонски сајам вина, више од 40 година, привлачи десетине хиљада купаца из свих барова, ресторана, супермаркета, дистрибутера на три дана умрежавања, образовања и откривања.

Трошкове закупа простора и изградње штанда сносе организатори, док излагачи сносе трошкове партиципације за учешће излагача у трошковима наступа на сајму у оквиру националног штанда у износу од 1.500,00 евра у динарској противвредности по средњем курсу Народне банке Србије на дан издавања профактуре.

Излагачи самостално организују и сносе трошкове пута, смештаја и транспорта експоната.

Попуњена, потписана, оверена и скенирана пријава као и скенирано Уверење Пореске управе Министарства финансија о измирењу доспелих пореза примаће се до четвртка, 21. марта 2024. до 16 часова, а шаљу се електронском поштом на e-mail: nina.mirkovic@pks.rs

Оригинал уверење Пореске управе Министарства финансија о измирењу доспелих пореза и доприноса, заједно са попуњеном, потписаном и овереном пријавом неопходно је послати поштом на адресу: Привредна комора Србије, ул. Ресавска 13-15, 11000 Београд, са назнаком: Центар за организацију сајмова, манифестација и догађаја, за Јованку Ћалина - Пријава за сајам „LONDON WINE FAIR“ 2024.

Услови за пријаву:

  1. Да је винарија регистрована и члан репрезентативног Удружења винара и виноградара свог рејона или виногорја, у складу са Законом о вину,
  2. Да је произвођач вина у претходне две године производио најмање 25.000 флаша годишње.

У случају пријављивања већег броја учесника предност у рангирању ће зависити од:

  • Винарије које су у претходне две године награђене високим признањима на међународно релеватним винским такмичењима, и то IWS Lonodon (најмање сребро), Decanter WWA (најмање сребро) и Open Balkan Wine Trophy (најмање сребро),
  • Висина извоза у претходне две године.

Испуњеност услова и избор излагача утврђују организатори у складу са Правилима о учествовању на сајму.

За све неопходне информације, можете контактирати представника Привредне коморе Србије – Нину Мирковић на број 011/3625-145 и 066/875-1279 или представника Развојне агенције Србије - Инес Новосел на број 011/3398-774 и 069/3397-621.

 

Пратећа документација:

1. Текст Јавног позива

2. Пријава - LONDON WINE FAIR 2024

3. Правила о учествовању на сајмовима у 2024. години