VESTI

RAS-u priznanje za projekat Toyo Tire: Među najboljim IPA agencijama CEE

Oct 23, 2020

 

Na jednom od vodećih svetskih događaja u polju investicija, Godišnjem investicionom sastanku (Annual Investment Meeting) Razvojna agencija Srbije (RAS) proglašena je drugom najboljom agencijom u kategoriji najboljih agencija za privlačenje investicija (IPA agencije) iz zemalja Centralne i Istočne Evrope i Turske za projekat Toyo Tire Corporation.

 

Investicioni projekat Toyo Tire razlog je zbog kojeg su Srbija i RAS na Godišnjem Investicionom sastanku AIM, organizovanim od strane Ministarstva ekonomije Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) od 20. do 22. oktobra, proglašeni jednim od najboljih u svetu kada je reč o investicijama.

AIM je vodeća svetska investiciona platforma koja okuplja visoke zvaničnike, donosioce odluka, korporativne lidere, investitore, privrednike i investicione stručnjake i bavi se temom globalnih izazova i investicija u cilju pospešivanja ekonomskog rasta.

Kao važan deo Godišnjeg investicionog sastanka su AIM investicione nagrade, koje su postale veoma cenjeno priznanje agencijama za promociju investicija u svetu. Nagrade se dodeljuju agencijama koje su datoj godini privukle najbolji investicioni projekat.

Na prestižnoj ceremoniji 20. oktobra ove godine, u online formi održavanja, odabranim IPA agencijama dodeljene su nagrade, i to devet regiona na globalnom nivou: Latinska Amerika i Karibi, Bliski Istok i Severna Afrika, Zapadna i Centralna Afrika, Istočna Afrika, Južna Afrika,  Centralna Azija, Kavkaz i Rusija, Južna, Istočna Azija i Okeanija, Istočna Evropa i Turska, Evropa.

RAS je dobio drugu nagradu u kategoriji najbolje IPA agencije regiona CEE i Turska za projekat Toyo Tire Corporation, a za v.d. direktor RAS Radoš Gazdić zahvalio se na priznanju putem video poruke.

On je istakao da je ovo važno priznanje, kao i da je Toyo Tire važan projekat za Srbiju, koji će biti jedini projekat ove kompanije u Evropi i podrazumeva proizvodnju, ali i naučno-istraživačku delatnost. Reč je o investicionom projektu vrednom 400 miliona evra i 500 novih radnih mesta, a postrojenje Toyo u Inđiji u potpunosti će implementirati IoT i biti tehnološki sofisticirana, „pametna fabrika“.

Ovogodišnji AIM sastanak održan je virtuelno, a tema susreta bila je „Reimagining Economies: The Move Towards a Digital, Sustainable and Resilient Future“.

Događaj se održava u organizaciji Ministarstva ekonomije UAE, a pod pokroviteljstvom Njegovog visočanstva šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija.

 

aim 2.jpg