VESTI

RAS NA STRUČNOM PANELU U OKVIRU MANIFESTACIJE “EV DAYS 2022”

Sep 10, 2022

 

Direktor RAS učestvovao na panelu “Autonomna vožnja i informaciona mreža vozila” u okviru “EV DAYS 2022” u Novom Sadu.

Foto: Ninamedija

 

U okviru manifestacije “Electric vehicles days“ – EV Days, posvećene elektromobilnosti koja predstavlja novo globalno tehnološko rešenje transporta ljudi i robe održane 8. i 9. septembra na Novosadskom sajmu, organizovano je i šest stručnih panela.

Paneli su posvećeni električnim i hibridnim vozilima, razvoju infrastrukture za punjenje tih vozila, kao i izvoru električne energije za punjenje i proizvodnju baterija i softvera. Neke od ključnih diskusija na panelima bavile su se energetskom tranzicijom, pozicijom električnih i hibridnih vozila na tržištu, kao i konceptom pametnog grada.

Tokom drugog dana EV DAYS, na panelu pod nazivom „Autonomna vožnja i informaciona mreža vozila“ učestvovao je i direktor RAS, Radoš Gazdić. Na istom panelu su govorili i Simon Vilmoš (Budapest University of Technology and Economics and Corporate liaison vice president Zala Autonomous Vehicle Cluster), Sasha Cioringa Generalni direktor Continental Automotive Serbia, Vladimir Đapić, Šef Beogradske kancelarij Instituta za veštačku inteligenciju, Borko Lepojević, Head of SoftTec Department u kompaniji Bosch Srbija i Egon Morgen, Head of R&D u kompaniji ZF, a moderator panela bio je Anđelko Trpković, CEO Publicis Groupe.

Ove godine manifestacija EV DAYS, pored panela sa eminetnim stručnjacima iz oblasti energetike i elektromobilnosti i izlagačkog dela,  obezbedila je i testing zonu u kojoj su posetioci imali priliku da isprobaju savremena električna vozila. U dvorištu Novosadskog sajma za testiranje posetiocima su dostupni Mercedes EQC, Volkswagen ID.3 i Volvo xc 40 Full charge.

Organizatori manifestacije su kompanija Ninamedija i Fakultet tehničkih nauka, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Novosadskog sajma.

 

 

Foto: Ninamedija