VESTI

РАС НА СТРУЧНОМ ПАНЕЛУ У ОКВИРУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ “EV DAYS 2022”

Sep 10, 2022

 

Директор РАС учествовао на панелу “Аутономна вожња и информациона мрежа возила” у оквиру “EV DAYS 2022” у Новом Саду.

ото: Ninamedija

 

У оквиру манифестације “Electric vehicles days“– EV Days, посвећене електромобилности која представља ново глобално технолошко решење транспорта људи и робе одржане 8. и 9. септембра на Новосадском сајму, организовано је и шест стручних панела.

Панели су посвећени електричним и хибридним возилима, развоју инфраструктуре за пуњење тих возила, као и извору електричне енергије за пуњење и производњу батерија и софтвера. Неке од кључних дискусија на панелима бавиле су се енергетском транзицијом, позицијом електричних и хибридних возила на тржишту, као и концептом паметног града.

Током другог дана EV DAYS, на панелу под називом „Аутономна вожња и информациона мрежа возила“ учествовао је и директор РАС, Радош Газдић. На истом панелу су говорили и Симон Вилмош (Budapest University of Technology and Economics and Corporate liaison vice president Zala Autonomous Vehicle Cluster), Саша Циоринга Генерални директор Continental Automotive Serbia, Владимир Ђапић, Шеф Београдске канцелариј Института за вештачку интелигенцију, Борко Лепојевић, Head of SofTec Department у компанији Bosch Serbia и Егон Морген, Head of R&D у компанији ЗФ, а модератор панела био је Анђелко Трпковић, CEO Publicis Groupe.

Ове године манифестација EV DAYS, поред панела са еминетним стручњацима из области енергетике и електромобилности и излагачког дела,  обезбедила је и тестинг зону у којој су посетиоци имали прилику да испробају савремена електрична возила. У дворишту Новосадског сајма за тестирање посетиоцима су доступни Mercedes EQC, Volkswagen ID.3 и Volvo xc 40 Full charge.

Организатори манифестације су компанија Нинамедија и Факултет техничких наука, уз подршку Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Новосадског сајма.

 

 

 

Фото: Ninamedija