VESTI

РАС на Самиту младих лидера 2020

Sep 05, 2020

В.д. директор Развојне агенције Србије (РАС), Радош Газдић учествовао је као један од говорника на Самиту младих лидера 2020, одржаном на Старој Планини у организацији Центра за едукацију и развој омладине Београда, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства омладине и спорта.

 

Газдић је, уз представнике ресорних министарстава и представнике студентских парламената, говорио о перспективама образовања, креирању компетентних кадрова и начинима побољшања студентског стандарда.

Такође, на скупу је било речи о сарадњи приватног сектора са високошколским установама и усмеравању студената у даљем развоју њихових професионалних каријера, као и значају дуалног образовања у области високог образовања.

Како су истакли представници студената Закон о дуалном образовању допринео би томе да студенти већ од уписа на факултет буду упознати са својим будућим послом, видљивост кадрова је у Србији умногоме олакшана увођењем информационог система у образовање.

Један од закључака Самита јесте и то да би практиковање стручног рада и стицање вештина у време студирања значајно допринело спремности да се студенти после факултета брже интегришу на послу, па чак и да заузимају лидерске позиције.

Мимо в.д. директора РАС-а, на Самит су учествовали и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић , представници министарства омладине и спорта, представници Службе за управљање кадровима Владе Србије, Студентске конференције универзитета Србије, Центра за едукацију и развој омладине Београда, Установе Студентског центара ,,Београд“, Студентског одмаралишта Србије, као и студенти и професори са високошколских установа.