VESTI

RAS I SAM POTPISALI MEMORANDUM O SARADNJI

May 09, 2017

Beograd, 11. aprila, 2017. godine – Razvojna agencija Srbije (RAS) i Srpska asocijacija menadžera (SAM) potpisale su danas Memorandum o saradnji u cilju koordinacije međusobnih aktivnosti u procesu unapređenja konkurentnosti i daljeg razvoja srpske privrede. 

Memorandum o saradnji potpisali su v.d. direktora Razvojne agencije Srbije Željko Sertić i izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera Jelena Bulatović.

Cilj sporazuma je međusobna saradnja na unapređenju znanja preduzetnika i privrednika, bolje informisanje o aktivnostima institucija Vlade Republike Srbije o mogućnostima usavršavanja privredne javnosti i promocija najboljih poslovnih praksi.

„Jaka i održiva ekonomija je jedan od prioritetnih ciljeva Vlade Srbije i podizanje kapaciteta privrednika je jedini put ka unapređenju privrednog ambijenta naše zemlje. S tim u vezi saradnja sa SAM je jako značajana u cilju bolje koordinacije na afirmisanju privrede u Srbiji i boljeg povezivanja i umrežavanja preduzetnika, menadžera i relevantnih institucija“, rekao je Željko Sertić.

„Jedan od ključnih aktivnosti i ciljeva Srpske asocijacije menadžera jeste konitinuirana edukacija i profesionalni razvoj menadžera, posebno mladih menadžera i preduzetnika, i drago nam je da smo u prilici da u ovoj temi ujedinimo napore sa Razvojnom agencijom Srbije. Vrlo je važno da se znanja i iskustva između privrednika prenose i dele, da se jačaju njihovi menadžerski kapaciteti i veštine, jer samo na taj način, ako ih osnažimo i ojačamo, oni mogu uspešno voditi kompanije. Takođe, promocijom održivog poslovanja mi želimo da podstaknemo i kompanije i preduzetnike da vode brigu o dugoročnosti, održivosti svojih kompanija, o uticaju na životnu sredinu, o mladima i lokalnoj zajednici, jer je to put ne samo do uspešnijeg poslovanja, već i do unapređenja života šireg društva“ istakla je Jelena Bulatović prilikom potpisivanja memoranduma.