VESTI

РАС И ПКС ВОДЕ ДОМАЋЕ ФИРМЕ НА ПРИВРЕДНИ САЈАМ У МОСТАРУ

Jan 24, 2018

Србија је земља партнер овогодишњег сајма

 

БЕОГРАД – 24. јануара, 2018. године - Развојна агенција Србије (РАС) и Привредна комора Србије (ПКС) позивају компаније да се до 8. фебруара пријаве за учешће на 21. Међународном сајму привреде у Мостару, који се одржава од 10. до 14. априла, 2018. године, а Србија учествује као земља партнер.

РАС и ПКС у оквиру националног штанда Србије, организују наступ домаћих компанија са циљем да подрже и подстакну јачање извозне привреде и повезивање домаћих фирми са партнерима у иностранству.

Мостарски сајам привреде одлична је прилика да се представе, како потенцијал домаће привреде и извозне могућности, тако и туристичке атракције, културна баштина, и све друге предности које Србију чине добром дестинацијом за улагање и пословање.

Сајам у Мостару је, по броју излагача и посетилаца, најзначајнија сајамска манифестација у Босни и Херцеговини. На изложбеном простору од 30.000m² окупиће се представници привреда и компанија више од 20 земаља из металске, грађевинске, аутомобилске индустрије, пољопривредно-прехрамбеног сектора, високих технологија, као и из области услуга од банкарства до туризма.

Босна и Херцеговина је за привреду Србије водеће извозно тржиште са значајним суфицитом у размени, уз велике могућности за повећање пласмана производа. Излагачи из Србије имају прилику да представе прoизводне програме, учврсте постојеће и успоставе нове пословне везе са партнерима из Босне и Херцеговине и других земаља.

Пријаве за учешће на 21. Међународном сајму привреде у Мостару треба доставити до четвртка 8. фебруара на e-mail: region@pks.rs и sanja.nesic@pks.rs .

Више информација о условима учешћа и потребној документацији налази се на званичној интернет страници РАС ОВДЕ.