RAS i KOSGEB-Potpisan Memorandum o razumevanju

Oct 08, 2019

 Razvojna agencija Srbije potpisala je Memorandum o razumevanju sa KOSGEB-om, Agencijom za mala i srednja preduzeća Turske.

Prvog dana posete turskog predsednika Redžepa Tajip Erdogana Srbiji i delegacije od 200 privrednika, potpisan je i razmenjen Memorandum o razumevanju između Razvojne agencije Srbije i Razvojne agencije za mala i srednja preduzeća Turske (KOSGEB).

Memorandume su razmenili direktor RAS-a Radoš Gazdić i predsednik turske razvojne agencije Dževahir Uskur.

Potpisani dokument predstavlja formalizovanje i unapređenje već postojeće saradnje između dve institucije po pitanju jačanja kapaciteta malih i srednjih preduzeća u obe zemlje i privrede uopšte, saradnje u povezivanju i internacionalizaciji srpskih i turskih preduzeća u cilju njihove veće konkurentnosti na globalnom tržištu, ali i razmene znanja i iskustava posebno kada je reč o pružanju podrške malim i srednjim preduzećima.

Razmena potpisanih sporazuma usledila je nakon sastanka predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i sednice Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske. Razmenjeno je više bilateralnih sporazuma i memoranduma iz različitih oblasti, bezbednosti, policije, nauke, vojne saradnje, privrede.