VESTI

RAS na virtuelnoj promociji sajma CIIE u Šangaju – Najava učešća predstavnika Srbije i ove godine

Mar 30, 2021

 

Predstavnici Razvojne agencije Srbije (RAS) učestvovali su danas na online promociji Kineskog međunarodnog sajma uvoza (CIIE) čije je održavanje u planu za kraj ove godine u Šangaju. Na današnjem događaju potpisan je i ugovor o učešću predstavnika Srbije na sajmu, odnosno domaćih kompanija na nacionalnom štandu Srbije, a u organizaciji Razvojne agencije Srbije (RAS) i Privredne komore Srbije (PKS).

ciie 4.png

 

Događaj je okupio organizacije i institucije iz regiona centralne i istočne Evrope koje organizuju nastupe kompanija na Međunarodnom kineskom sajmu uvoza – China International Import Expo i predstavio planove sajma.

V.d. direktor RAS, Radoš Gazdić u video obraćanju pozdravio je organizatore i ukazao na značaj prijateljstva sa Narodnom Republikom Kinom, kao i veoma važnu ulogu koju CIIE sajam ima za domaće kompanije. Srpske kompanije učestvuju na ovom sajmu od samog početka, od 2018. godine i svake godine je sve veće interesovanje za prezentovanjem proizvoda iz Srbije budući  da se privrednici vraćaju zadovoljni kontaktima i poslovima koje ostvaruju na tržištu Kine, a to je veoma značajno iz ugla unapređenja izvoza.

CIIE 2021 održaće se od 5. do 10. novembra u Šangaju. Organizatori sajma su Vlada Narodne Republike Kine i Kineski međunarodni uvozno-izvozni biro (China International Import Expo Bureau), a manifestacija ima za cilj da podstakne uvoz strane robe i usluga u Kinu, a u skladu sa nastojanjem Kine da promoviše globalizaciju i otvorenost tržišta.

Kompanije iz Srbije imaće priliku da učestvuju na ovom sajmu u okviru nacionalnog štanda Srbije u zajendičkoj organizaciji RAS i Privredne komore Srbije.