VESTI

Произвођачи грађевинске опреме и материјала траже нове партнере у Русији

Apr 03, 2019

Произвођачи грађевинске опреме и материјала из Србије учествују на највећем регионалном сајму грађевинарства и пратеће индустрије „Мосбилд“, који се одржава од 2. до 5. априла у Москви. Развојна агенција Србије и Привредна комора Србије традиционално организују представљање производних програма српских компанија и излагање у оквиру националног павиљона.

Ове године производни и извозни потенцијал на сајму у Москви представљају Милан Благојевић МБС Смедерево, Weiss light Београд, Корали Краљево, Модулор Београд, Abl Production Чачак, Трго-продукт Инђија.

Пећи Милан Благојевић МБС и Трго-продукт Инђија већ греју просторе, станове и викендице руских потрошача, а нови пословни изазови и захтеви купаца и ове године су мотив и циљ учешћа на сајму.

Изградња пословних простора и стамбених објеката посебно је интензивна у Москви и управо челични и стаклени фасадни панели и системи које производи компанија Модулор су веома тражен производ. Светодиодне лампе и системи за осветљавање просторија, станова, објеката, фабрика и болница компаније Weiss light издвајају се квалитетом, постојаношћу, савременим дизајном и традицијом.
Канцеларијски намештај за компјутере и мониторе, монтажне електро кутије и каблови уз модеран дизајн издвајају производни програм Abl Production. Мобилијари и подземни контејнери, клупе и опрема за паркове компаније Корали традиционално представљени на домаћем и регионалном тржишту перспективу траже и на потенцијално интересантном тржишту Руске Федерације и Евроазијске економске заједнице.

Билатералну привредну сарадњу Републике Србије и Руске Федерације карактерише бесцарински пласман производа на основу јединственог преференцијалног Споразума о слободној трговини између две земље и стартна ценовна, конкурентна предност домаћих српских производа - у односу на друге, увозне.

Руска Федерација је трећи трговински партнер Србије. Укупна билатерална трговинска размена у 2018. години достигла је око три милијарде долара уз раст од 18,5 одсто, од чега је преко милијарду долара извоз Србије.

Видео прилог о наступу домаћих компанија можете погледати ОВДЕ.

Брошуру са сајма можете погледати ОВДЕ.